2011. május 31.

SÁRGADINNYE FAGYI EPERDARABKÁKKAL



Nagyon édes sárgadinnyét hozott Nagypapa, és annyit, hogy a fülünkön jön ki:-)
Gondoltam csinálok egy részéből fagyit, az idén még úgysem vettem elő a gépet, itt volt az ideje.
Epret is volt itthon bőven, így az is került bele és mielőtt valaki a fejéhez kapna... nem rontotta el!:-)
És bár a jó minőségű sárgadinnye önmagában is elég ízletes, valahogy számomra olyan túl egyszerű íz... és ezért az eperrel jobban ízlik. Mint ahogy Prosciutto-val is jobban csúszik... lehet, hogy azt kellene legközelebb belavagdosni?:-))

Egyébként fagyigép nélkül is működik MINDEN fagyi, (ezt Yasmine-tól tanultam anno), csak pld. Mascarpone-t vagy tejszínt kell beletenni, hogy elég krémes legyen. Ezek kiváltják a fagyigépet.
Én egyébként ellene vagyok a cukrozott sűrített tejnek, ha lehet kihagyom... csináltam már vele is fagyit ( a 11 fagyiból 1 x! ), finom is lett, de mivel a cukortartalmát nem tudjuk szabályozni, így sokszor édesebb lett a fagyi, mint ízesebb...
Ezenkívül meg fölösleges plussz kalória... és jó nagy plussz, az meg ugye kinek kell?!:-)
Akkor mág inkább a cukrozatlan sűrített tej, merthogy olyan is van!

SÁRGADINNYE FAGYI EPERREL


40 dkg sárgadinnye
porcukor (a gyümölcs édességétől függően)
20 dkg mascarpone
1 dl tejszín
eper ízlés szerint

A konyhai robotgéppel felaprítom a sárgadinnyét.
Hozzáöntöm a cukrot és a mascapone-t és a tejszínt, krémesre keverem.
Beleöntöm a fagyigépbe és start.
Kis idő múlva belekeverem a feldarabolt epret, átöntöm egy dobozba és a mélyhűtőbe teszem.


8 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet ettől a két kedvenc gyümölcsömtől!

Gizi írta...

Látom beindult nálad a fagyi szezon, nagyon finom lehet ez a sárgadinnyés-epres változat. Ma olyan meleg volt, hogy bizony jól jött volna ezzel a pohárkával.:)

Blogkonyha írta...

Ezt ki fogom próbálni a Mascarponéval. Még nem hallottam,hogy ezzel el lehet fagyit készíteni! Jó ötlet, köszönöm!

Gesztenye receptjei írta...

Tegnap én is ilyet készítettem csak eperrel:-))
Nagyon jól néz ki:-)

Bianka írta...

Fantasztikus, imádnivaló

Sz. írta...

OFF:

Kedves Latsia,

talán már egy éve is van annak, hogy olvaslak, sütők-főzök Tőled (mindig minden nagyon szuper lesz:), viszont arra nem emlékszem, hogy kérdeztem volna. Most viszont ezt tenném. A Lidl újságban olvasom, hogy Ciprusról lágy és ízletes grill sajt lesz kapható. A termék képén ez látom: Eridanous (gondolom ez a márka?), Halloumi. 225 g/699 Ft.
Ezt a sajtot ismered? Ajánlod?

Köszönöm a válaszodat!

Szilvi
Pécsről

Éva írta...

Szia! írtam neked, megkaptam tegnap az ajándékodat köszi!

Blogkonyha írta...

Megcsináltam eperrel...Isteni volt! Köszi a receptet!!!