2011. szeptember 18.

ÚJRA ITT...



Megjöttem.:-) Egy gyors összegzés:
 Hosszú pihenéssel-nyaralással telt az elmúlt idő, közben még a computeremet is sikerült megreptetnem, minek következtében kihunyt és újat kellett venni... ami szintén nem volt egyszerű feladat, lévén hatalmas a kínálat és nehéz a döntés.
De így, míg nem vettem újat,  sikerült rálelnem régi dolgokra is egy ősrégi gépemen, ami már elvileg az emlékek közé lett helyezve, csak most a szükség előhozta. De sajnos ez a régiség is bekrepált, merthogy elvileg azért is nem használtam már, mert betegeskedett.:-)
Nos, legalább nem kell tovább tárolni, a hely meg ugye mindig kell...:-)
Így aztán használtam egy kicsit a férjem Apple-ját is, (nem, az nem mondta be az unalmast!) aminél sztem nincs jobb gép és a Safarinál nincs jobb böngésző...
De nekem most nem volt kedvem megtanulni a teljes használatát, így bár felajánlotta, hogy kapok egy ugyanolyat, inkább a régóta kedvelt HP Pavilion szép piros gépére esett a választásom a Windows 7-tel.
A DELL-lel is szemeztem, (ugyanebben az árban van) de az úgy fűtött-melegedett, hogy majd leégett a csuklóm... így inkább lemondtam róla.
Tehát megvan az új gép, jöhetnek a receptek, mert azért ettünk is ám mindeközben!:-)

Cipruson más az iskolarendszer, mint Magyarországon, itt 5 éves korban előkészítő osztályba kerülnek a gyerekek a leendő iskolájukban, így hozzák egy szintre a gyerekeket, akik addig különböző ovikba jártak.
Hasonló történt most nálunk is, Melina a múlt héten megkezdte kis tanulmányait a nicosia-i JUNIOR SCHOOL-ban, bár még nem az előkészítő-ben, mert még csak 4,5 éves, hanem lehetőség van arra, hogy az utolsó ovis évet már itt végezze, ezáltal  mostantól együtt legyen a leendő kis társaival.
Nehéz döntés volt, mert nagyon szerette az oviját is, de úgy látom jól tettük, hihetetlenül szeret idejárni és már vannak új barátai, többek között egy magyar kislány is!:-)

Megérkezett  konténerünk is Svédo-ból, 55 doboz volt benne, amit májusban összepakoltam.... hát ezt sem volt egyszerű elhelyezni, nem volt egy fáklyás menet.:-)
Van is, ami dobozban maradt egyelőre, majd egy nagyobb házban lesz helye lassan...

Most hirtelen ennyi, és süt a nap és még mindig nagyon jó meleg a tenger, tehát aki nem iskolás és van szabadsága vagy nyugdíjas,  Ciprusra még jöhet kicsit nyaralni!:-)

11 megjegyzés:

Lobelin írta...

Éljen!:)))
Melina csodaszép, mint mindig!:) Jó, hogy tetszik neki a suli, biztos nagyon ügyes is!:) Minden szépet és jót neki!:)
Mennénk:) bár most még itt is meleg van, és még egy darabig állítólag marad is...

Éva írta...

Örülök, hogy újra itt vagy körünkben! Nagyon aranyos kis mosolygós a kislányod! Akkor van munkád bőven most pakolászni! Azért idővel majd jön a recept is ugye?:-)

NEDUDDGI írta...

Gratula, és jó pakolást, aztán várjuk az étel remekeket :-D
Maradok 10-telettel NEDUDDGI

Csilla írta...

Tündéri a kislányod!! Milyen jó így látni, ahogy a szemünk előtt cseperedik(előbb Nlc, aztán itt, mintha tegnap született volna... :))) Mondjuk a saját gyerekeimmel is így vagyok, hogy nemrég születtek, miközben az egyik, már 18 éves múlt. :)))
Szuper, hogy van géped, várom a recepteket! :)))

Száva írta...

Nagyon szép a kislányod! :) Aranyos ebben a zöld ruhában :)

Blogkonyha írta...

Nagyon örülök, hogy itt vagy megint! Nem tudtam, a miértjét, hogy hová lettél, de ahogy írod, nem csodálom, hogy blogolni, már nem futotta az idődből. Nagyon szép az új géped, biztos jó lesz vele dolgozni. A kislányod meg csodaszép, édes, huncut pofikája van, látszik, hogy kedvvel jár az új iskolájába. Csinos a forma ruhája, jól áll neki! Szóval várom a szuper receptjeidet, ha sikerült a dobozokon úrrá lenned! :o)))

Iza írta...

Örülök hogy visszatértél miközénk!Várjuk az új recepteket :) Tündéri a kislányod! :)

MrsSame írta...

Nagyon klassz géped lett,én már kinéztem ezt kb 1 éve,de most találtam egy másikat is ami nagyon tetszik,bár a piros szín nagyon vonzó számomra. :D

Viki írta...

Aki úgy szavalja a Talpra Magyar-t, mint Melina, annak bizony már oskolában a helye :)) Nagyon édes ebben a kis ruhácskában. Mondd Latsia, ez egyenruha? Akár igen, akár nem, nagyon csinos.
Jó, hogy jöttél, nekem már hiányoztál. Jó pakolást, és nekünk pedig jó kis recepteket.

Roza írta...

A gép csodás, a kicsi lány gyönyörű:)
Az én unokáim is most mentek elsőbe, de panaszkodnak, hogy unalmas az iskola, mert nem tanulnak semmit:) Csak a német órát szeretik - egyenlőre - mert ott tanulnak is:))

Bianka írta...

Üdv újra
Nekem is HP van és nagyon meg vagyok elégedve vele