2011. november 4.

PLATRES

Láttátok, hogy ha egy képre kattintotok, akkor sorban lehet nézni a többit is?
Vagy ez csak nekem új?:-)

























A minap ismét felmentünk a Trodos hegységbe, egy kis erdei levegőre vágytunk... is... meg egy kis hegyi ételekre is...:-) Platres volt az úticél, nagyon szép kis üdülőhely, ahol szép erdei szállodákban, régi villákban lehet pihenni (bérelhetők). Hatalmas sétákat tehetünk a közeli vízesésekhez és érezhetjük azt a sok finom illatot, ami ilyenkor (is) körbelengi az egész Trodos hegységet.

Van egy "csokigyár" is... nah ez csalódás volt... egy angol úr méregdrágán ( nem vagyok az a típus, aki fogja a pénzt, de ez túlzás volt) árulja a saját készítésű bonbonjait, amik közel sem jöhetnek a Gasztroblogger társaim, ( mint pld. Bonbon mánia )által készítettekhez, sem látványban, sem ízben...
Gondoltam készítek azért pár képet róluk, de nem lehetett, pedig esküszöm nem azért akartam, mert annyira nagy durranás lett volna, hanem pont azért. hogy mennyire nem... lehet megérezte... mindegy, túléltük!:-))

Nagy ám a hőmérséklet különbség, míg Nicosiában napközben polóban voltunk, itt alig 1 órára a fővárostól, 5 fok volt!!:-) Hangulatos éttermeiben ízlés szerint válogathatunk a ciprusi konyha ételei közt, valamint a Pisztráng farm melletti étteremben friss pisztrángot is ehetünk. Mi az előbbi, a ciprusi ételek kínálatából választottunk, ha megnézitek a képeket, elhiszitek nekem, hogy nem volt rossz döntés!:-) 


1. ELŐÉTEL
2. CIPRUSI SALÁTA
3.SERTÉS  SOUVLA
4. CSIRKE SOUVLAKI
5. KLEFTIKO
6.- PITA
7. PLATRES - Trodos hegység

4 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nálunk most ködös, borús, igazi novemberi idő van.
Felüdülés látni a fotóidon a gyönyörű eget, szép tájakat, no meg a gusztusos ételeket.

Gesztenye receptjei írta...

Latsia!
De aranyos vagy:-))
Csodás helyeken jártatok!:-)
Kár, hogy nem tudtad a csokisbácsit megörökíteni:-))

Iza írta...

Nagyon szép a hely. Le is jegyzem, hátha majd decemberbe felmegyünk oda, a hegyekbe. Köszi a csodás fotokat. :)

Sturo írta...

Megint gyönyörködtetsz!A táj is ... Nagyon tetszik a viharfelhős két kép. Olyan hihetetlen színe van ilyenkor a levegőnek.Az ételeket se hagyhatom ,szó nélkül!Bár, inkább törölgetem nyalogatom a szám szélét.