2011. december 15.

ALMÁS SÜTEMÉNY




Ettetek már tökéletes és gyors almás sütit?
Még Svédországban kaptam ezt a receptet, amikor egy barátnőmnél, Elviránál kóstoltam és nagyon ízlett... és most sütöttem meg először.
Nagyon-nagyon finom, pillanatok alatt elkészül, muszáj lesz rendszeresen sütni!:-)
A tésztája nyersen igencsak krémes, de nem szabad több lisztet beletenni, így jó, ahogy van.
Nedves kézzel kell a tésztát elsimítani, rá a töltelék és aztán újra nedves kézzel lehet elsimítani... aztán amikor kisült... nos attól a pillanattól kezdve függővé válunk tőle!:-)
Kis adag, úgyhogy olyan igazi családi süti!
20 cm-es kerek formában sütöttem.

ALMÁS SÜTEMÉNY

15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
4 alma
5 dkg hámozott, aprított mandula

vaj a tepsi kikenéshez
10 dkg mazsola 3 ek rumba áztatva
kristálycukor a szóráshoz

tálaláshoz:
tejszínhab, vaníliaszósz, fagylalt vagy tejföl

A mazsolát beáztatjuk a rumba 1 órára.
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben a tojásokat egyesével belekeverjük.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőkhöz forgatjuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felaprítjuk.
A mandulát leforrázzuk, leszedjük a héjját és felaprítjuk.
Kivajazunk egy formát, és a tészta felét belesimítjuk.
Rátesszük az almát és a leszűrt mazsolát, betakarjuk a tészta másik felével.
Megszórjuk a mandulával és a cukorral és 175 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.



5 megjegyzés:

Nelli írta...

Klárikám!Ez olyan eteti magát süti lehet!:)Nagyon tetszik Nekem!

Latsia írta...

Nellikém ez az, ahogy mondod!
Annyira finom... hihetetlen...20-as formában sütöttem.

marisz57 írta...

Ez is felkerül a várólistára!

Latsia írta...

Mariszka, csak ne várasd soká, nagyon jó és hyper gyors!:-)

Roza írta...

Jajj, csak ne lenne az én örökké tartó szénhidrát-diétám:(
De ha egyszer bűnözök, ezzel a sütivel teszem meg:)