2011. december 8.

FOKHAGYMÁS SPENÓTOS CSIRKEMELL TEKERCS MOZZARELLÁVAL





A minap megtetszett egy recept Alexa Christi-nél... és gyorsan meg is vettem hozzá mindent... majdnem mindent, mert a elnéztem és Mozzarella sajtot vettem hozzá, a Mascarpone sajtkrém helyett...
Így jár, aki kapkod.:-)
De ebédnek márpedig lennie kell, idő meg ugye az Ünnepek előtt kinek van, így nem mentem újra a hyperbe cserélni, maradt a Mozzarella.
Végülis nem jártunk rosszul, mert a kalóriatartalom így jelentősen csökkent!:-)
(Azért elkészítem majd Mascapone-val is!)

A recept tehát annyiban tér el, hogy friss spenóttal készült, és más a sajt, valamint nem volt időm behűteni sütés előtt, így nem tartotta meg annyira szépen a formáját a hústekercs és a panír is lerepedezett róla, amikor kiszedtem az olajból.
Viszont így is isteni finom, Alexa Christi köszi!:-)
Az eredeti recept ITT olvasható.

FOKHAGYMÁS SPENÓTOS CSIRKEMELL TEKERCS MOZZARELLÁVAL


4 szelet filézett csirkemellből indultam ki.
A csirkemelleket keresztben kettévágjuk úgy, hogy a hártyás feléből szép egyenletes, göngyölhető filé darabokat kapjunk.
( A csirkemell leeső darabjait én csíkokra vágtam, és bepaníroztam, rántott húsnak kisütöttem.)

A 4 szelet csirkemellet fólia alatt óvatosan kiverjük.
1 csokor friss spenótot megmossuk, csíkokra vágjuk és egy edénybe tesszük.
Rádobunk pár gerezd fokhagymát, fűszerezzük (só, bors), és pár perc alatt puhára pároljuk.
1 csomag (25 dkg) Mozzarella sajtot felszeletelünk.

A csirkemelleket sózzuk-borsozzuk, hosszában ráfektetjük a Mozzarella szeleteket és a spenótot.
A 2 végét behajtjuk és hosszéban feltekerjük.
Bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban kisütjük.
(Panírozás után, ha van időnk kicsit hűtsük be, akkor szebbek lesznek süléskor Alexa Christi tanácsa szerint).

5 megjegyzés:

Alexa Christi írta...

Nem csak finom, hanem nagyon szemrevaló is a spenótos göngyöleged! Nekem tökéletesnek tűnik! :)


Örülök, hogy rátaláltál a receptre és legfőképpen annak, hogy ízlett, sikere lett!

Szerintem nem most készült utoljára nálatok (sem)!... ;)

K írta...

Fantasztikusan néz ki! Szerintem mozzarellával talán még finomabb is lehet, mint mascarponéval. Hamarosan kipróbálom :)

Kriszta

Hobbychef írta...

Gyönyörűséges.

NEDUDDGI írta...

Ez nekem nagyon tetszik, azért, mert olvastam az eredetit birkával csinálják, és meg is csináltam, de kacérkodtam már a gondolattal, hogy csirkeciciből milyen lehet, és most megkaptam a választ Köszönöm szépen, ha nem baj, elmentem a receptet, és megalkotom alkalom adtán.
Maradok 10-telettel NEDUDDGI

Alexa Christi írta...

Haha, megtaláltam, hogy friss hazai spenóttal, nyáron pulykamellet töltöttem mozzarellával ... :))

Nem finomabb mint a mascarponés, hanem éppen annyira finom, ugyanis a változatosság gyönyörködtet! :)

http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/08/fokhagymas-parolt-spenottal-es.html

Úgyhogy egy srófra jár az ízlésünk, Latsia! :)

Most is gyönyörködtem egyet a csodás göngyölegeidben, képekben!