2011. december 2.

Karácsonyfánk 2011.






                                                                     
Nálunk Cipruson, itteni szokás szerint, már december 1-én felállítjuk és feldíszítjük a karácsonyfát.
A ciprusi gyerekeknek annak ellenére, hogy szintén december 25-26 a karácsony, az ajándékot csak Újév napján (a szilveszter éjféli koccintás után) kapják az Agios Vasilis-tól, aki az Ő Mikulásuk... mondjuk, mert pont úgy néz ki, mint a miénk:-)

A Kislányom nagyon szerencsés, mert a fenti okok miatt Szenteste is (tőlünk, vagyis a Jézuskától), és Újév napján is (a görög családtagoktól vagyis az ő Agios Vasilis-uktól) kap ajándékokat...

Viszont  mivel már dec. 1-én kész a karácsonyfánk, így azt is a Jézuska hozza nálunk, de az angyalkák díszítik..... vita is volt emiatt a gyerekek közt anno az oviban, de mostanra lenyugodtak a kedélyek szerencsére:-)))

De akkor meg ugye még ott van a Mikulás, aki 6-án reggelre telepakolja a csizmácskáit csokival, mogyoróval stb. .... és pont úgy néz ki, mint az Agios Vasilis...
Szegénykém, nem csodálom, hogy kicsit elveszett a sok bibliai alak között, hiszen még nincs 5 éves...
Az egyetlen kérdés, ami még megválaszolatlan számára:
"Mami, mi ez a jövés-menés itt decemberben?" ....:-))



17 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

CSODÁLATOS !!! GYÖNYÖRŰSÉGES !!! :)

Kriszta írta...

Csodás karácsonyfa.Igazi a fenyő,ugye?
Csodásak a fotók is!Akkor Boldog Karácsonyt!:)Hú,sokáig van Cipruson karácsony!Nem semmi!De itthon is a boltokban már hetek óta állnak a karácsonyfák.

Éva írta...

Csodálatosan szép a fátok! Hatalmas ! Legszívesebben már én is felállítanám a fát mert annyira várom a karácsonyt. Apránként készülödik az ember, mindenütt látni és a boltokban hallani a karácsonyi dallamokat. Blogokon mindenki karácsonyi ünnepekre való süteményeket tesz fel. Akkor nálatok már igazi karácsonyi hangulat van. A kislányod pedig majd mindegyik héten kap ajándékot!

Csilla írta...

Gyönyörű képek...

Dina írta...

Gyönyörű!
Nem csoda, hogy lánykád össze van keveredve. :D Nálunk is vannak keveredések. De próbáljuk a helyére tenni a dolgokat. :)

Boldog karácsonyt!
A fenyőtök műfenyő? Ha az, akkor nagyon szép utánzat. Első pillantásra olyan, mint az igazi. Csak közelebbről megnézve a képet gondolkodtam el. :)

Tálaló írta...

Gyerekszáj....őszinte és tündéri.

tücsi írta...

Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!! Gyönyörű a karácsonyfa, de a felvételek is. Én is szeretem, ha sokáig áll a fa. De sajnos már 2 éve csak műfenyőt tudok állítani. 5-6 évvel ezelőtt rendeltem Németországból, két éve használom. Olyan drága nálunk a rendes igazi fenyő, hogy ezt nálunk most körülményes megfizetni. Ezért sajnos sír a szívem. Bár az ablak előtt áll a saját fenyőnk, de az 4 emelet magas. A kislányod legalább jól kiélvezi a hosszú karácsonyt, és az ajándékokat:)) Boldog gyermekkor:))

Böbe írta...

Szia!
Nagyon szép a karácsonyfátok!
Jó izlésed van szeretem?

Latsia írta...

Köszönöm szépen Mindenkinek a kedves szavakat!:-)

Igen, ez a fenyőfa műfenyő, itt Cipruson mindenkinél ilyen van, mert 1 hónapot nem nagyon bírna ki az igazi fenyőfa, ráadásul kevés fenyőfa van a hegyekben, azt meg inkább nem vágják ki... talán jó is.
Bár én is élőfenyős karácsonyokon nőttem fel és nagyon nehéz volt megszokni a műfát, de ez van. Felnőtt fejjel meg már talán jobban is fájna, ha miattam (is) vágnának ki egy egészséges kis fát...

Vali írta...

Gyönyörű a karácsonyfád. Nekem is vagy 8 éve műfenyőm van. Először nehéz volt megszokni, de ma már szeretem és nem találok egész évben lehullott fenyőtűket. Párom is örül, hogy így elmarad a fenyő vásárlás tortúrája.
Igazán érdekes, hogy már december 1-én díszítitek. Még nem hallottam róla.

Zsani írta...

Boldog Karácsony kívánok én is!:) Irigylem a kislányodat, gyerekkoromban sokszor kívántam, hogy bárcsak tovább tartana a Karácsony...:) Bár most felnőttként sem bánnám:))

Blogkonyha írta...

Nagyon szép fenyőfa! Áldott Ünnepet Kívánok! Az Új esztendőre pedig Egészséget, Boldogságot és Szerencsét!!!

Hobbychef írta...

Gyönyörű a blogod fejlécképe és a karácsonyfád is. Az oroszoknál is Újévkor jön a Télapó (Санта, vagy Дед Мороз), ami gondolom amiatt van, hogy a keleti ortodox katolikus egyházaknál csak a XX. században tértek át a Gregoriánus naptárra, s így egy hetes eltolódás van. (Emiatt esett a "Nagy Októberi Szocialista Forradalom" kezdete november 7-ére.)
Bár nálunk nem december elsején indul a Karácsony (az üzletekben már november közepe óta karácsonyi hangulat van), a feleségem a teraszon és a nappaliban is elhelyezett már néhány fénycsövet,lámpát, karácsonyi díszt.

Könyvlelő Kritta írta...

Gyönyörű a fa, de nekem a legjobban a kalendárium tetszik, nálunk sajnos nem lehet ilyen szépet kapni. A fán tényleg alig látszik, hogy műfenyő, mi ma vettük meg a miénket, első műfenyős karácsonyunk lesz és a kisfiam is jobban örül, hogy nem kivágott fenyőt vettünk azért a pár napért tényleg kár lenne érte. Kellemes Ünnepeket és készülődést kívánok!

Lobelin írta...

Csodaszép!:)

marisz57 írta...

Teljesen "igazinak" látszik és gyönyörű a díszítése.

Gabriella írta...

Gyönyörűséges a karácsonyfátok, és a lakás is nagyon szép!
Szeretem a fotóidat nézegetni > nagyon hangulatosak!