2012. március 13.

DATOLYÁS BANÁNKENYÉR DIÓVAL ÉS ÁFONYÁVAL





2 érett banán árválkodott a hűtőben, ne hagyhattam, hogy azt higgyék, nincs rájuk szükség!:-)
Megsütöttem őket egy jó kis banánkenyérnek, aminek EZ a recept volt az alapja, csak kis változtatást eszközöltem rajta.

DATOLYÁS BANÁNKENYÉR DIÓVAL ÉS ÁFONYÁVAL
1/4 csésze barna cukor
1/4 csésze cukornád szirup
3/4 csésze  joghurt
2 banán pépesítve
1/4 csésze olaj
1 tojás
3/4 csésze zabpehely

1 csésze liszt
3/4 csésze teljeskiőrlésű liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 ek fahéj
1/4 tk só

1,5 csésze datolya aprítva
1/2 csésze dió aprítva
1 marék aszalt áfonya

Összekeverjük egy tálban az első 7 hozzávalót és 10 percig pihentetjük.
Összekeverjük egy másik tálban a következő 6 hozzávalót.
A két tál tartalmát a datolyával, a dióval és az áfonyával összeforgatjuk.
Egy nagy hosszúkás formába töltjük és 180 fokon kb. 40-70 perc alatt megsütjük.
Tűpróba.

4 megjegyzés:

dyna írta...

Most mindenhol hozzászólok, de kérdeznem kell: a datolya gondolom friss. Szerinted aszalt változattal megpróbálhatom?
Annyira guszta és a gyümölcskenyér az egyik kedvencem, de még sosem sütöttem. Ezt viszont tökéletes elsőnek érzem. :)

Latsia írta...

Dyna szia! Aszalt datolya van benne nem friss, a puha szaftosságát a banántól kapja.
Nekem légkeverésen 1 óra alatt sült meg.
Szerintem jó választás, és bármilyen gyümölcsöket tehetsz bele, ízlésed szerint.

dyna írta...

Óó, szuper, köszönöm. Igazából nem tudtam, h nálatok a füge milyen állapotában gyakoribb, a mandora után bármit elképzelhetőnek tartok. ;)
Köszönöm a tippet is, gyakran variálok receptet saját szánk ízlése szerint. :)

Bokor Boglárka írta...

Ez nagyon tuti recept, el is mentettem magamnak. Ha majd egyszer csak a magam kedvére sütök, biztosan elkészítem. A család valahogy nem mindig vevő az egészségesebb édességekre. Köszönöm a receptet.