2012. április 4.

MILOKREMA - Krémes almás



Egy nagyon könnyen elkészíthető és nagyon finom édesség, amivel régóta adós vagyok a blogon!:-)

MILOKREMA - Krémes almás  Anyósomtól

2 kg almát meghámozunk, kimagozzuk, kicsikre szeleteljük.
Beletesszük egy nagy tűzálló tálba.
2 csésze cukrot, pár csepp citromlével karamellizálunk egy láboskában és az almára öntjük. Megszórjuk hámozott mandulával /elhagyható/.
Előmelegített sütőben 200 fokon félórát sütjük.

Addig megfőzzük a krémet:
1, 5 l tejet, 3 ek cukrot, 5 ek kukoricakeményítőt, 2 csomag vaníliáscukrot és 4 tojássárgáját egy edénybe öntünk és krémmé főzzük.
4 tojás fehérjét 2 ek cukorral habosra verjük.
Amikor az alma megsült, elsimítjuk rajta a vaníliakrémet, rásímítjuk a habot, villával hullámmintákat húzunk rá és 10 percre visszatesszük a sütőbe, vagy amíg aranybarnára sül. Behűtjük.
Lehet a tetejére is mandulát szórni a habra, de mi nem szoktunk

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet, kellemes lehet az alma karamellizálva és még rá a krém! Nagyon guszta!