2012. május 4.

KÍNAI CSÍPŐS CSIRKELEVES ÜVEGTÉSZTÁVAL




Amikor az ember kínai ételt szeretne enni, akkor ... elmegy Kínába... :-))
Helyett, egy kínai étterembe. Vagy ha oda sem, akkor meg elkészíti.
Nagyon szeretjük a kínai ételeket és ezért gyakran látogatjuk az éttermeiket, és ugyanolyan rendszeresen készül például ez a leves is, ami önmagában is egy laktató étel, mert sűrűbbre főzöm.

KÍNAI CSÍPŐS CSIRKELEVES ÜVEGTÉSZTÁVAL

60 dkg csirkemell csíkokra vágva
2 ek szezámolaj
1,2 l csirkehúsleves (lehet kockából is)
2 ek Mirin (rizsbor)
2 ek sötétbarna szójaszósz
1 ek Oyster szósz
1 ek chiliszósz (na ezt csak okosan, mert igen csípős!)
2 zacskó kínai wok zöldsdég (Findus) - 2 x 320 g
2 marék üvegtészta

A szezámolajon fehéredésig sütöm a csirkehúst, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót.
Felforralom és besűrítem. (2 tk keményítővel elkevert fél espresso csészényi víz).
Beleteszem az üvegtésztát, és amikor megpuhult (pár perc) tálalom.

3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Éppen a napokban kért a fiam csípős kínai levest, hogy már régen evett...Hétvégén lehet elkövetem ennek az alapján. Egyedül rizsbor híján vagyok, de majd helyettesítem mással. Nagyon guszta!

Hobbychef írta...

Imádom a kínai konyhát, s ez a leves nagyon guszta. Volt alkalmam közel 2 hetet Pekingben eltölteni. Minden nap más étterembe mentem, hogy megkóstolhassam a különböző kantonok főztjeit.
Nos, mondanom sem kell, a nálunk már gombamód elszaporódott kínai éttermek kínálata nem kifejezetten authentikus, de én mégis szívesen betérek valamelyikbe hébe-hóba, s magam is próbálkozom - akárcsak Te - "kínai"-t főzni.

Viki írta...

Kedves Latsia ! Birizgáld csak nyugodtan az orromet ezekkel a finomságokkal :) Minden főztödre, mint egy jó menzára befizetek :))) Ugyanis ezeket nekem csak nézni szabad, de aaaaaazt nagyoooon. Pedig egyszer úgy belakmároznék belőlük. Olyan étvágygerjesztő, ínycsiklandozó, hogy mármegyek is, mielőtt kikanalaznám :))