2012. május 11.

PISZTRÁNGSÜLT



Mindig is nagyon szerettem a halat... enni:-)
Ezért minden szombaton ebédre sült halat eszünk, de sokszor az éttermekben is ezt a fogást választom.
A pisztráng az egyik kedvenc, nemcsak az íze miatt, hanem a gyönyörű rózsaszíne miatt is.
Nem szeretem túlfűszerezni a halat, sokkal jobban ízlik, ha magát a halfajta ízét érzem.

PISZTRÁNGSÜLT


A halakat mindig megtisztítva veszem itt Cipruson, így csak meg kell mosnom itthon.

A halat egy sütőpapírral bélelt (nem kötelező) tepsire fektetem, megöntözöm olívaolajjal és frissen facsart citromlével kívül belül.
Sózom és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 15 percre. (A pisztráng gyorsan sül!)
Friss salátával tálalom.


Nincsenek megjegyzések: