2013. április 5.

FAGYITORTA ROPOGÓSAN




Ez a fagyitorta Húsvétra készült és nagy sikere volt!
Kíválóan variálható, hogy mit teszünk bele, abszolút könnyű és nem munkaigényes az elkészítése.

FAGYITORTA ROPOGÓSAN


15 dkg  csokoládé csepp
1/2 csésze  krémes mogyoróvaj
3 csésze natúr puffasztott rizspehely
2 liter vanília fagyi

A vanília fagyit szobahőmérsékleten hagytam, hogy annyira megpuhuljon, hogy majd keverni lehessen.
Amíg a puhult, egy edényben megolvasztottam a csokit a mogyoróvajjal és belekevertem a rizspelyhet.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kentem és a hűtőszekrénybe tettem annyi időre, hogy kissé megszilárduljon.
Kézzel kis darabokra törtem (a méret azért fontos, mert amikor majd fagyivá szilárdul, nehéz enni ha nagy darabokban fagy meg) és egy jó maréknyit félretettem a díszítéshez.
A többit hozzákevertem a vanília fagyihoz és egy 24 cm-es kapcsos tortaformába töltöttem.
A fagyasztóba tettem és amikor egy kicsit megszilárdult, rászórtam a tetejére a félretett csokis keveréket, majd visszatettem ismét a fagyasztóba.
4-6 óra alatt megszilárdul, de én előző este készítettem, így egy éjszakát pihent.
Tálalás előtt kb. félórával kivesszük és kinyitjuk a formát, és a hűtőszekrényben tesszük.

Latsia:
-Én dupla adagot készítettem, ezért 2 db tortaforma telt meg vele, az egyik egy 24-es cm-es normál magasságú, a másik egy 20 cm-es de jó magas peremű. Utóbbiban jobban mutat, mert magas :)


3 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez bizony nálunk is gyorsan elfogyott volna!

Blogkonyha írta...

Hű, ezt most csak nézegetném. Fogászatra járok, se hideget se meleget nem tudok enni...Bitang jól néz ki! Nyárra remélem elmúlik az egész és akkor jöhet a fagyi és a torta is... :o))

marisz57 írta...

Hát ez nagyon jól néz ki, és nagyon finom lehetett!
nálunk még kicsit várni kell az elkészítéssel, hogy passzoljon hozzá az időjárás.