2020. március 31.

MÉZES FOKHAGYMÁS CSIRKECOMBOK








MÉZES FOKHAGYMÁS CSIRKECOMBOK 

8 csontos felső csirkecomb bőrrel
só, bors, ízlés szerint
2 ek vaj
4 gerezd, apróra vágott fokhagyma
1 ek szárított kakukkfű
1 csésze méz
900 g ceruzabab
200 g koktél paradicsom

( ha nincs tűzálló serpenyőd, süsd sima serpenyőben, és aztán tedd át az egészet egy tepsibe és úgy be a sütőbe)

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
Fűszerezd a csirkecombot sóval és borssal mindkét oldalán.
Melegíts egy nagy, sütőálló serpenyőt közepes hőn, és tedd bele a vajat.
Tedd rá a csirkét, bőrével lefelé, és mindkét oldalán pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz, körülbelül 3-5 perc alatt. Vedd ki a húst és tedd félre.
Rakd a serpenyőbe a fokhagymát, a szárított kakukkfüvet és a mézet. Forrald fel a mártást és keverd össze. Vedd le a hőfokot és tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, és kanalazz a mártásból minden darabra.
Húzd a csirkét a serpenyő egyik oldalára, és tedd mellé a zöldbabot és a paradicsomot.
Tedd serpenyőt a sütőbe, és süsd addig, amíg a csirke át nem sül, kb. 20-25 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések: