2020. április 3.

Citromos fokhagymás csirkecomb








Citromos fokhagymás csirkecomb

8 csirkecomb filé
450 g fagyasztott vagy friss zöldség
3 ek vaj
4 gerezd fokhagyma 
1 tk pirospaprika
1 tk hagyma por
1/4 tk só és néhány fekete bors
1/2 citrom leve  + citromszeletek a díszítéshez
125 ml csirkehús leves (kockából is lehet)
1 ek csípős szósz (édes thai chili szószt használtam)
1/4 tk  chili paprika pehely
1/2 evőkanál friss apróra vágott petrezselyem


Egy kis tálban keverd össze a hagymaport, a paprikát, a sót és a borsot és dörzsölt be vele a csirkecombokat, majd tedd félre, amíg elkészíted a zöldségeket.
Helyezd a zöldségeket egy mikrohullámú sütőbe való edénybe a vízzel.
Főzd a mikrohullámú sütőben 8-10 percig, amíg majdnem kész, de mégis ropogós.
Olvassz 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben közepes-alacsony hőn. Helyezd az ízesített csirkecombokat egy rétegben a serpenyőbe. 
Süsd  5-6 percig, majd fordítsd meg és süsd további 5-6 percig, amíg átsülnek.
Ha a csirke túl gyorsan barnul, csökkentse a hőt.
Helyezd a csirkét egy tányérra és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben alacsony hőfokon olvaszd meg a maradék vajat.
Add hozzá apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, csípős szószt, a chili paprikapehelyet és az előfőzött zöldségeket, és főzzük 4-5 percig, kevergetve. Add hozzá a citromlevet és a levest, és pár percig melegítsd össze a mártást, amíg kissé sűrűbb lesz.
Helyezd a csirkecombot a serpenyőbe és melegítsd újra. 
Sózd-borsozd, és azonnal tálald, friss petrezselyemmel és egy szelet citrommal díszítve.

Nincsenek megjegyzések: