2020. április 9.

CSIRKEMELLFILÉ FALATOK SPÁRGÁVAL ÉS BULGURRAL







CSIRKEMELLFILÉ FALATOK SPÁRGÁVAL ÉS BULGURRAL

3 csirkemell filé, kockára vágva
2 csonag soárga, megmosva, végük levágva 
3 ek vaj
1 tk olívaolaj
2 tk áttört fokhagyma
1 tk olasz fűszerkeverék
1 ek csípős szósz (BBQ szószt használtam)
125 ml csirkeleves
1/2 citrom leve 
1 evőkanál aprított petrezselyem

A csirke ízesítéshez:
1 tk só
1 tk  bors
2 tk hagymapor

A csirkehús kockákat  sóval, borssal és hagymaporral fűszerezd be és tedd félre.
Melegíts 1 ek vajat és olívaolajat egy nagy öntöttvas serpenyőben közepes-alacsony hőn. 
Óvatosan keverve süssük meg a csirke húst mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz. 
Csökkentsd a hőt, adj hozzá 1 tk áttört fokhagymát és olasz fűszert, keverd össze és süsd, amíg illatozni kezd. 
Vedd ki a serpenyőből a húst és tedd félre egy tányérra.
Tedd bele ugyanebbe a serpenyőbe (közepes hőmérsékleten) a maradék áttört fokhagymát, majd csirkelevessel sűrítsd kicsit.
Add hozzá a megmaradt vajat, citromlevet, csípős szószt, petrezselymet.
Keverd össze.
Tedd bele a spárgát, és 2 percig hagyd főni. 
Rakd vissza a csirkehúst a serpenyőbe, és keverd még egy percig, hogy újra átmelegedjen.
Díszítsd a csirkét és a spárgát még egy kis petrezselyemmel, és tálald azonnal. 

Nincsenek megjegyzések: