2020. április 6.

Toszkánai Latacfilé







Toszkánai Lazac 

4 lazacfilé
2 tk olívaolaj
2 ek vaj
4 gerezd aprított fokhagyma
1 hagyma aprítva
100 ml zöldség leves
150 g olajban eltett aszalt paradicsom leszűrce, felaprítva
1 1/2 tejszín
só, bors 
2 csésze bébispenót
1/2 csésze reszelt  Parmezán
1 löttyintés fehérbor
1 ek friss aprított petrezselyem

Melegítsd meg az olajat egy nagy serpenyőben.
A lazacfilé mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezd, és a forró serpenyőben süsd meg, mindkét oldalán 5-5 percig.
Vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
Olvaszd fel a vajat ugyanebben a serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a hagymát, párold üvegesre. Add hozzá az aszalt paradicsomot, és süsd 1-2 percig. Öntsd bele a zöldséglevest, és hagyd, hogy a szósz kissé elfőjjön.
Csökkentse a hőt, add hozzá a  tejszínt, és forrald fel. Fűszerezd sóval-borssal. Tedd bele a spenótot a és folytasd a főzést addig, amíg a spenót összeesik 1-2 perc.
Tedd bele a parmezán sajtot és a bort, hagyd főni, amíg a sajt meg nem olvad. Tedd vissza a lazac filét a serpenyőbe, szórd meg a petrezselyemmel és kanalazz minden filére kis szószt.

Nincsenek megjegyzések: