2020. június 3.

ALFREDO CASARECCE TÉSZTA CSIRKÉVEL ÉS BROKKOLIVAL





ALFREDO CASARECCE TÉSZTA CSIRKÉVEL ÉS BROKKOLIVAL 

250 g casarecce tészta
1 kisebb brokkoli
2 ek olívaolaj
2 kisontozott, bőr nélküli csirkemell, darabolva
só és bors, ízlés szerint
2 el vaj
2 csík szalonna
2 gerezd fokhagyma, préselve
1 csésze tejszín 240 ml)
1 tk só
1 csipet szerecsendió
1 csipet fekete bors
1 ½ csésze (160 g) reszelt parmezán, plusz a tetejére kicsi

Forraljuk fel a vizet egy nagy edényben, és ízesítsük sóval.
Főzzük a tésztát 8 percig, vagy 4 perccel rövidebb ideig, mint a csomagolás írja.
Adjuk hozzá brokkolit és főzzük együtt még 4 percig, lefedve.
Szűrjük le a tésztát és a brokkolit, és tegyük félre.
Melegítsük meg az olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a csirkét, és ízesítsük sóval és borssal.
Miután a csirke megsült, vegyük ki egy tálra és tegyük félre.
Tegyük a vajat a serpenyőbe és olvasszuk fel. Ha a vaj teljesen megolvadt, adjuk hozzá szalonnát és fokhagymát, és folyamatosan keverjük 10 másodpercig. 
Adjuk hozzá a tejszínt, sót, borsot és szerecsendiót. Gyakran keverjük, és forraljuk fel, amíg a szósz kissé el nem kezd buborékolni.
Adjuk hozzá a parmezán sajtot és keverjük addig, amíg a szósz besűrűsödik.
Tegyük bele a csirkét, a tésztát és a brokkolit, és keverjük össze.
Szórjuk meg parmezán sajttal.

Nincsenek megjegyzések: