tag:blogger.com,1999:blog-7686949725277019202.post6914377770667579061..comments2023-12-25T21:28:52.588+02:00Comments on LATSIAKONYHÁJA: SZOLJANKA LAZACBÓLLatsiahttp://www.blogger.com/profile/01078064265813206392noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7686949725277019202.post-83537846024230298512008-11-20T17:52:00.000+02:002008-11-20T17:52:00.000+02:00Szia Kedves Igor, én már hallottam halszoljankáról...Szia Kedves Igor, <BR/><BR/>én már hallottam halszoljankáról, de lazacosról még nem, most először, ezért gondoltam kipróbálom és nagyon finom lett...;O)<BR/>Svédországban vagyok épp, és itteni a recept, így nyilván belekerül olyan is, ami Oroszországban nem, de a gulyáshoz azért nem hasonlítanám, mert nagyon pikáns-savanykás az összhatás.<BR/>Szívesen venném, ha egy eredeti szoljankát írnál nekem, örömmel próbálnám ki, szia LatsiaLatsiahttps://www.blogger.com/profile/01078064265813206392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7686949725277019202.post-20974964280965371582008-11-20T10:24:00.000+02:002008-11-20T10:24:00.000+02:00Kedves Latsia, a szoljankán akadt meg a szemem, mi...Kedves Latsia, <BR/><BR/>a szoljankán akadt meg a szemem, mivel ez eredetileg egy olyan zöldségleves, amibe marhanyelvet tesznek, de halat egyáltalán nem szokás.(legalábbis errefelé) persze itt egy nemzetközi terepen minden lehetséges, és az sem biztos, hogy a szoljanka valóban orosz étel, mert a tálaláshoz járó olajbogyó pl. jellemzően nem orosz specialitás.mindenesetre ezt a receptet úgy lehet jól elképzelni, mintha egy zöldséges marhagulyást mondjuk marhahús helyett harcsával főzünk...érdekes.Igorhttps://www.blogger.com/profile/17650967921744964642noreply@blogger.com