2013. március 30.
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!
Az elmúlt években 34 húsvéti receptet tettem fel képekkel... az idén inkább az alábbival szeretném köszönteni azokat a kedves idelátogatókat, akik annak ellenére, hogy az utóbbi időben én jártam erre a legkevesebbet, mégis be-benéztek, kerestek engem és továbbra is olvasgatták a blogot.
Megpróbálok én is többet jönni, de legalább annyit, hogy ha valami nagyon finomat készítek, azt mindenképpen megosszam Veletek. ;)
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK SZERETETTEL NEKTEK!
Szablya István: Nyuszi- mese
Nyúlmamának húsvét táján nyuszilánya született -
egész népes rokonsága körülállta, megcsodálta
a kis nyuszigyereket...
Örvendezve babusgatták nénjei és bátyai
ölbe vették, dédelgették, majd megették, úgy szerették -
vitték volna játszani...
Hoztak édes sárgarépát, friss káposztalevelet;
táncoltak, daloltak néki ám az álmos nyuszi bébi
nem játszott és nem evett...
Nyúlanyó az ajtó mellett nevette a hajcihőt -
de a végén megsokallta, és a lármás nyuszihadra
feladta a nyúlcipőt...
Egy kis nyuszit boltba küldött: Hozzon langyos friss tejet -
két testvérke tüzet rakott, másik három mosogatott -
mindenki serénykedett...
Nyuszipapa sem maradt rest ő a bölcső mestere:
Fürgén, gyorsan nekilátott, egy nagy tojást ketté vágott,
s puha szénát tett bele...
Egy fél tojás így lett bölcső, míg a másik darabot
kiskocsinak kinevezték, és hozzá két nyúlgyerek szép
kerekeket faragott...
Holnap reggel ha felébred az aprócska nyuszilány,
aki jó lesz, eltolhatja kankalinos patakpartra
nyuszitojás kocsiján...
2013. március 27.
TÚRÓS KOSZORÚ ÁFONYÁVAL ...
Egy könnyű sütemény reggelire vagy a délutáni kávé, tea mellé.
Pillanatok alatt elkészíthető, csak össze kell keverni egy fakanállal a hozzávalókat és már sülhet is.
Gyerekeknek való munka :)
Természetesen a gyümölcsök ízlés és készlet szerint variálhatók!
TÚRÓS KOSZORÚ ÁFONYÁVAL ...
1 csésze = 240 ml
1 tojás
1/2 csésze cukor
1 csésze túró (nálunk cottage cheese)
1/2 csésze tej
4 ek olaj
1,5 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
1 marék aszalt áfonya
1 marék aszalt fügve (aprítva)
1 marék mandula (aprítva)
1 marék csokicsepp
Az első 5 hozzávalót elkeverjük egy nagy tálban.
Egy másik tálban hozzáforgatjuk a "gyümölcsöket" és a csokit a szódabikarbónával elkevert liszthez és összekeverjük a 2 tál tartalmát.
Kivajazott, lisztezett koszorúformába öntjük és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.