Egy finom kevert süti, nemcsak a hagyományos ünnepre, bármikor jó egy tea vagy kávé mellé!
A Fanouropita augusztus 27-én készül a Szent Fanourios emlékére.
Ez az én Fanouropitám, még meleg! 😋🥮
Augusztus 27-én a görög ortodox egyház Agios Fanourios napját ünnepli, amikor megemlékezik a mártírról és csodatevőről, akit arra kérnek, hogy közbenjárjon, az elveszett dolgok miatt. 🙏🏻😇
FANOUROPITA
1 csésze = 300 ml
1 csésze narancslé
1 csésze olívaolaj
1 csésze cukor
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt fahéj
450 g liszt
1/2 csésze dió, apróra vágva
1/2 csésze mazsola
Melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet az olívaolajjal, a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Keverd a sütőport és a szódabikarbónát a liszthez, majd szitáld a keverékbe. Add hozzá a diót és a mazsolát és jól keverd össze.
Tedd át a keveréket egy sütőpapírral bélelt 30 cm-es tepsibe, és süsd 1 órán keresztül, amíg aranysárga lesz.
(45 percig sütöttem légkeverésen.)
Hagyja hűlni, majd szeleteld és szórd meg porcukorral.
(Én az egész sütit szórtam meg egy rácsot fölé téve és utána szeleteltem.)