Céklás és paradicsom borscs Jamie Olivertől
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
2 nagy cékla
2 zellerszár
1 gerezd fokhagyma
1 x 400 g szilvás paradicsom konzerv
1,2 liter bio marhahús alaplé
2 ek paradicsompüré
1 tk porcukor
½ nagyon kicsi vörös káposzta
4 ek tejföl
néhány szál friss kapor
A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a sárgarépát és a céklát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zellert feldaraboljuk és apróra vágjuk. Hámozzuk meg és törjük össze a fokhagymát.
Egy ollóval vágjuk fel a paradicsomot, amíg még a konzerv dobozban van. Tegyük ezeket egy nagy lábosba, és keverjük hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a céklát, a fokhagymát, a marhahúslevet, a paradicsompürét és a cukrot.
Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 5 percig.
Nagyon finomra aprítjuk majd hozzáadjuk a káposztát, és további 30 percig pároljuk, vagy amíg nagyon puha nem lesz.
Turmixoljuk simára a levest, vagy hagyjuk úgy, ahogy van.
Forrón, tejföllel és kevés apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.
Latsia:
- nekem fele annyi idő alatt lett készen, mert tisztított, főtt céklát vettem, amit felvágva csak 2-3 percre tettem bele a végén főni, így a többiek főzőideje is csökkent