2022. március 28.

Céklás és paradicsom borscs Jamie Olivertől












Céklás és paradicsom borscs Jamie Olivertől


1 vöröshagyma

2 sárgarépa

2 nagy cékla

2 zellerszár

1 gerezd fokhagyma

1 x 400 g szilvás paradicsom konzerv

1,2 liter bio marhahús alaplé

2 ek paradicsompüré

1 tk porcukor

½ nagyon kicsi vörös káposzta

4 ek tejföl


néhány szál friss kapor


A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a sárgarépát és a céklát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zellert feldaraboljuk és apróra vágjuk. Hámozzuk meg és törjük össze a fokhagymát.

Egy ollóval vágjuk fel a paradicsomot, amíg még a konzerv dobozban  van. Tegyük ezeket egy nagy lábosba, és keverjük hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a céklát, a fokhagymát, a marhahúslevet, a paradicsompürét és a cukrot.

Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 5 percig.

Nagyon finomra aprítjuk majd hozzáadjuk a káposztát, és további 30 percig pároljuk, vagy amíg nagyon puha nem lesz.

Turmixoljuk simára a levest, vagy hagyjuk úgy, ahogy van.

Forrón, tejföllel és kevés apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.


Latsia:

- nekem fele annyi idő alatt lett készen, mert tisztított, főtt céklát vettem, amit felvágva csak 2-3 percre tettem bele a végén főni, így a többiek főzőideje is csökkent