2008. május 25.

KARAMELLÁS CSOKIS SZELET


KARAMELLÁS CSOKIS SZELET

tészta:
18 dkg liszt
2 dkg kukoricaliszt
5 dkg kristálycukor
8 dkg hámozott, pirított, aprított mandula
1 csipet só
14 dkg vaj

A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, és egy kivajazott 20 x 23 cm-es tepsibe szórjuk.
Kanál hátoldalával, vagy vizes tenyérrel lenyomkodjuk.
A hűtőbe tesszük 5 percre, közeben a sütőt előmelegítjük 160 fokra / légkeverés.
35-40 perc alatt megsütjük, hűlni hagyjuk.

karamell:
22 dkg kristálycukor
1 dl víz
1,5 dl tejszín
5 dkg vaj

A cukrot a vízzel addig főzzük, amíg megbarnul / kb.8 perc, majd hozzáöntjük 4 löttyintésként a tejszínt.
/ Vigyázz, mert nagyon sistereg egy pillanatig, nehogy megégesd magad! /
Összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, és azzal is elkeverjük majd a tésztára öntjük és hűlni tesszük.

tükörsima csokimáz:
20 dkg étcsoki 70% kakaótartalmú
8 dkg vaj

Megolvasztjuk a csokit és elkeverjük a vajjal, a sütire öntjük és hűlni hagyjuk.
Tálalés előtt kicsivel kivesszük a hűtőből és felszeleteljük.

Latsia:
- isteni finooom és a csokimáz tényleg tükörsima, finom és könnyen szeletelhető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése