2008. május 29.

Málnás-tejcsokis süti


Málnás-tejcsokis süti / Latsia

18 dkg Digestive keksz
8 dkg vaj olvasztva
10 dkg tejcsoki
30 dkg krémsajt
2 dl zsíros tejszín
8 dkg cukor
15 dkg málna

Törd össze a kekszet, add hozzá a vajat és keverd össze.
Tedd egy 20 cm-es formába, aminek az alja kiemelhető, és nyomkodd le.
Olvaszd fel a csokit a mikróban.
Keverd össze a krémsajtot a cukorral, majd keverd vele a málnát és az olvasztott csokit is.
Kanalazd a keszalapra és simítsd le egy késsel, hagyd 2 órát hűlni.
Tálald porcukorral meghintve, csokival megspriccelve.

Latsia:
- amikor először csináltam folyós lett, így most nem tettem bele a 2 dl tejszínt, csak egy nagyon picit és tökletes lett!
- egyébként az eredeti recept "double cream"-mel írja, az pedig 48% zsírtartalmú, úgyhogy lehet, hogy ha azt kaptam volna, akkor nem lett volna folyós előszörre sem
- isteni finom a málna-krémsajt-tejcsoki keverék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése