2008. május 24.
ZEBRATORTA MÁLNÁVAL
ZEBRATORTA MÁLNÁVAL
tészta:
3 tojás
6 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 ek kakaó
krém:
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
2,5 dl tej
1 citrom leve
10 lap zselatin
75 dkg túró
6 dl tejszín
1 adag gyümölcs - nálam eper
málnapüré 30 dkg málnából
tészta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a kakót.
180 fokon 10-12 perc alatt készresütjük, kihűtjük.
krém:
A tojások sárgáját, a tejjel és a citromlével felfőzzük, belekeverjük a porcukrot.
A zselatint beáztatjuk, feloldjuk, lecsepegtetjük és a nem teljesen hideg krémhez keverjük.
A túrót belekeverjük, a tejszínt felverjük és azt is a krémhez adjuk.
Megfelezzük a krémet és a felébe málnapürét keverünk.
A gyümölcsökkel kirakjuk a tésztalapot.
A közepére teszünk egy nagyobb, mint az evőkanálkanállal a világos krémből, rá a málnásból és így folytatjuk, míg a krémünk elfogy.
Behűtjük.
Latsia:
- a krémet nem teljesen feleztem, úgy osztottam el, hogy az egyik része annyival legyen több, mint amennyi málnát teszünk a másik felébe, mert ha nem, akkor több lesz a málnás krém
- a kakaós tészta nem túl extra, legközelebb teszek bele egy kis diót vagy mogyorót is
- kicsit több gyümölccsel rakom ki a tésztát majd, mint most, hogy szebben látszódjon
- 28 cm-es kapcsos tortaformában készítettem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése