2008. augusztus 1.

Dán kuglóf



Dán kuglóf
/ Alchri

5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 5 tojás habja

Az 5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vízzel jól összekeverni..
Hozzáadni lassan a sütőporral elkevert lisztet, majd az 5 tojás felvert habját.
A massza egy részét beleönteni egy kuglófformába, amit először kikentünk vajjal és megszórtunk zsemlemorzsával.
A maradék masszába egy kis kakóport keverni és aztán azt is ráönteni.
Villával óvatosan összekeverni.. Közepes lángon, kb.45 percet sütni.
Porcukorral megszórni.

Latsia:
- féladagot csináltam így egy cuki kis kuglófka lett:O)
- mandulaliszttel szórtam ki a formát

2 megjegyzés:

  1. A balatonalmádi Szabó péknek ez a legsikeresebb terméke. Persze a kenyér után.

    VálaszTörlés
  2. Igen, és most írta Alchri, hogy sajnos csütörtökön volt a péknéni temetése...:O(((

    VálaszTörlés