2008. szeptember 13.
Sütőtökös áfonyás keksz
Sütőtökös áfonyás keksz
1/2 csésze puha vaj
1 csésze fehér cukor
1 tk vanília vagy aroma
1 tojás
1 csésze nyers sütőtökpüré
2 1/4 csésze liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabika
1/2 tk só
1 csésze vörös áfonya / elhagyható
1 tk fahéj
1 tk narancshéj
1/2 csésze vágott dió
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
Kenj ki egy keksz sütő tepsit, vagy ha nincs, egy tepsire tegyél sütőpapírt.
Egy nagy keverőtálban keverd ki habosra a vajat a cukorral.
Keverd bele a tojást a vaníliával és a sütőtökkel.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikát a sót és a fahéjat, majd öntsd bele a masszába.
Aprítsd félbe az áfonyát és keverd a tésztába a narancshéjjal és a dióval együtt.
Kanalanként tegyél a tésztából a tepsire és süsd 10-12 perc alatt készre.
Latsia:
- 42 darab lett belőle
- az áfonyát jobb nem a masszához keverni, hanem asütés előtt belenyomni picit a kekszekbe, mert különben nem látszódik ki a sütés végére
- én az 1/3-át cukormázzal csíkoztam be
- nagyon-nagyon finom keksz!!
Ez a kombináció nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésüdv, Gabriella