2008. október 3.

FAHÉJAS ALMAGOMBÓC


FAHÉJAS ALMAGOMBÓC / Kismakka

2-3 szem főtt áttört burgonya
4 alma
1 tojás
1 kiskanál őrölt fahéj

10-15 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 evõkanál cukor
10 dkg zsemlemorzsa

Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk.
A tojást 2 ek vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg annyi liszttel, amennyit felvesz, összedolgozzuk.
A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és gyöngyözve forró, enyhén sós vízben kifőzzük.
A vajat megforrósítjuk, és a cukorral összekevert zsemlemorzsát megpirítjuk rajta.
A leszűrt, lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk.
Fahéjas cukorral meghintve, valamilyen savanykás lekvárral kínáljuk.

1 megjegyzés: