2008. október 30.

RAKOTT KELKÁPOSZTA




RAKOTT KELKÁPOSZTA

Sós vízben megfőzöm a kelkáposztát, egészben.
Főzök rizst, és csinálok egy daráthúsos pörköltet, jó fűszeresen. (só, bors, pirospaprika)
Rizst összekeverem a hússal.
Sütőpapirral kibélelek, egy mélyebb tepsit, pici olajat teszek bele.
Lerakok egy sor kelkáposztalevelet, arra egy adag darálthúsos keveréket, jól megtejfölözöm, és addig folytatom míg elfogynak a hozzávalók.
Tejfölt tojással, pici sóval összekeverek, és a tetejére öntöm.
Apróra vágott baconnal megszórom.
200 fokos sütőben, sütöm kb. 3/4 órát.
Szoktam a darálthúshoz , füstöltet is tenni.

Latsia:
- 80 dkg darálthúshoz tettem 2,5 dl rizst /főzés előtt volt ennyi/
- nekem 3 sor kelkáposztalevél közt lett 2 sor töltelék
ISTENI, köszi Évi!!!

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Tegnap óta bosszankodom képlopás miatt! Az első fotód megtaláható, a gyuroskaja.blog.hu-n, felirat nélkül, nem tudom, hogy tudsz -e róla. A blog szerzője ,,Rakott kel zabpehelyel" nevet adta neki.

    VálaszTörlés