2008. november 28.
ADVENTI CSOKIS-DIÓS CSÓK
ADVENTI CSOKIS-DIÓS CSÓK
2 nagy tojás fehérjéje
12 dkg kristálycukor
12 dkg pekándió darabolva
15 dkg feketecsoki - 70 %-os darabolva
1 tk vanília aroma
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Verd habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval.
Add hozzá a cukrot és verd tovább, amíg egy fényes kemény habot kapsz.
Forgasd bele a csokit, a diót és a vaníliát.
Egy fóliával bélet tepsire kanállal rakj halmokat belőlük.
Told a tepsit a sütőbe és azonnal kapcsold ki!
Szárítsd 3 órát, vagy egy éjszakát, vagy amíg a sütőd kihűl.
Latsia:
- sima diót és pisztáciát daraboltam bele, mert az volt itthon
- csokicseppet használtam
- kekszsütő tepsiben sütöttem, amit a biztonság kedvéért kiolajoztam, mert féltem, hogy nehezen jönnek majd ki belőle....így is lett, baromi nehéz volt kiszedni őket, úgyhogy legközelebb maradok a sütőpapírral bélelt tepsinél és megvárom, amíg teljesen kihűlnek, mert most nem bírtam kivárni:O))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése