2008. november 30.

PUDINGOS ALMÁS SÜTEMÉNY



PUDINGOS ALMÁS SÜTEMÉNY 


220 g liszt 

80 gcukor

2 tk szódabikarbóna

1 csipet só

3 tojás

100 g vaj 

4 nagy alma 

őrölt fahéj

2 csomag pudingpor, vanília

½ liter tej 

80 g cukor

50 g mandula (pehely) 


A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk.

Nyújtsuk ki a tésztát egy tortaformában  (28 cm), és húzzuk fel a szélét kb. 3 cm-re. 

A sütőt melegítsük elő 175°C-ra.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és körülbelül 1,5 cm-es darabokra vágjuk. 

Az omlós tésztára terítjük az almadarabokat, és megszórjuk fahéjjal.

Keverjük össze a pudingport egy kevés tejjel és a cukorral. 

A maradék tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk és hozzáadjuk a pudingport. A tejet ismét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, és hozzákeverjük a tojásokat.

A pudingos keveréket az almára kenjük, és egyenletesen elosztjuk. 

A tetejére szórjuk a mandula pelyhet és az almás pitét a forró sütőben a középső rácson 45-50 percig sütjük.

Tipp: Légkeverés esetén 160°C-os hőmérséklet is elegendő. 
Eredeti ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése