2008. november 20.

VANÍLIÁS KARAMELL LIKŐR




Esik a hó!!!!
Muszáj volt úgyis lefotózni a még meleg likőrömet:O))

VANÍLIÁS KARAMELL LIKŐR


1 doboz cukrozott sűrített tej - 397 g
3,5 dl sötét rum
1 tk vaníliáscukor
1 zacskó vanília aroma - Dr.Oetker

Beleteszek egy összehajtogatott konyharuhát egy magasfalú lábosba, ráteszem a sűrített tejes konzervet és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Kiveszem a dobozos tejet, felforralom a vizet, és visszateszem.
Lassú tűzön, gyöngyöztetve 3 órát főzöm. Amikor csökken a vízszint, mindig rátöltök egy kicsit.
Kiemelem, egy hideg konyharuhát borítok rá pár percre /különben nyitáskor kifröccsen a forró karamell!/, majd kinyitom és egy tálba öntöm.
Beleszórom a cukrot, hozzáöntöm a vaníliát és a rumot, habverővel /kézi vagy gépi mindegy/ összekeverem.
Tiszta üvegbe töltöm és lezárom.

Latsia:
- nagyon egyszerűen készíthető és nagyon finom ital
- aki szerencsésebb, vehet a Nestlé-től kész sűrített karamellt és akkor kimarad a 3 órás főzés
- ebből az adagból 7,5 dl karamell likőr lesz

4 megjegyzés:

  1. Ó, kösziköszikösziköszi...
    De jó lesz ajándéknak!!!
    Nagyon jól néz ki a képen...!

    VálaszTörlés
  2. Szívesen Maimoni, ez tényleg nagyon egyszerű és nagyon finoom!

    VálaszTörlés
  3. Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy dobozos sűrített tejet hol lehet kapni? Előre is köszönöm :)

    VálaszTörlés
  4. Krisztina, én most Svédországban vagyok, sajnos nem tudom, hogy Magyarországon hol tudsz venni, de gondolom nagyobb hypermarketben van...Carnation milk néven keresd.

    VálaszTörlés