2008. december 22.

ESPRESSO GOLYÓK


ESPRESSO GOLYÓK
54 db

1 csésze puha vaj

1/2 csésze porcukor

1/4 csésze kakaópor

1 ek kávélikőr

1 tk vanília aroma

1 3/4 csésze liszt

1,5 csésze pörkölt darált mogyoró

1/4 csésze csokival bevont kávészem darálva


Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

Keverd a vajat a mixerrel habosra fél perc alatt.

Add hozzá a cukrot és a kakaót, és keverd simára.

A kávélikőrt és a vaníliát is keverd hozzá, majd a lisztet.

Keverj hozzá 1/2 csészényit a mogyoróból, és 1/4 csészényit a csokis kávészemekből.

Csinálj golyókat és forgasd meg őket a maradék mogyoróban, majd tedd tepsire őket.

Süsd meg őket az előmelegített sütőben 15 perc alatt, ill. amíg megbarnulnak.

Nyomd a tetejükre a csokis kávészemeket, majd hagyd kihűlni őket.


Latsia:
- féladagot sütöttem 1 tepsin 24 db lett

- nem volt csokival bevont kávészem, csak csokiból készült kávészem így azt tettem bele, de csak 10 szemet + 1,5 ek Nescafe-t

- kevesebb darált mogyoró is elég volt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése