2008. december 27.

GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA ASZALT SZILVÁVAL




GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA ASZALT SZILVÁVAL


20 szelet bacon
1 pulykamell - 80 dkg
1 csomag gesztenyemassza
aszaltszilva, amit előtte vörösborban áztattunk
só,bors

A bacon felét fóliára fektetjük egymás mellé úgy, hogy kicsit fedjék egymást.
Ráfektetjük a kiterített pulykamellet, és a maradék baconnal leterítjük úgy, ahogy kívül.
Sózzuk-borsozzuk, megkenjük a gesztenyemasszával és megszórjuk az aszaltszilvával.
A fólia segítségével feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe fektetjük.
190 fokon készresütjük.

Latsia:
- előző nap is elkészíthető és csak sütni kell aznap
- ha nem hosszúkás tepsiben sütjük, akkor meg kell kötözni, különben széteshet

1 megjegyzés: