2009. január 11.
ANGOL GYÜMÖLCSKENYÉR
ANGOL GYÜMÖLCSKENYÉR / Latsia
30 cm-es hosszúkás formához
3-3 dkg cukrozott citrom-, narancshéj aprítva
5 dkg kandírozott cseresznye darabolva
20 dkg mazsola / világos és sötétszínű vegyesen
5 dkg aprított mandula
1 tk porcukor
25 dkg vaj
25 dkg barnacukor
30 dkg liszt
4 tojás
1 ek rum
1/2 tk sütőpor
A gyümölcsöket meghintjük 2 ek liszttel, a mandulát a porcukorral serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk.
A formát sütőpapírral kibéleljük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a tojásokat és a rumot.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mandulával és beledolgozzuk az előzőbe.
Beleforgatjuk az előkészített gyümölcsöket.
A tésztát a formába töltjük és elsimítjuk.
A sütőben 175 fokon /alul, légkeverésnél 160 fok/ 1 óra 15 percig sütjük.
Kicsit kihúlve kivesszük a formából, a papírt lehúzzuk róla és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése