2009. március 14.
CSÁSZÁRMORZSA
CSÁSZÁRMORZSA
A minap olvastam ezt a receptet Mamihaminál, és tegnap el is készítettem.
Isteni finom lett, megy a kedvencek közé, Mamihami köszönöm Neked!!!:O)
2,5 dl liszt
2,5 dl búzadara
10 dkg mazsola
5 dl tej
5 dkg cukor
1 kk só
4 tojás
a tálaláshoz vaníliás cukor és baracklekvár
Az első 4 hozzávalót összekeverem és egy jó órát állni hagyom.
Kettéválasztom a tojásokat, a sárgákat kikeverem a sóval, cukorral, majd a tejes masszához kavarom.
A kemény habbá vert fehérjét lazán beleforgatom.
Nagy teflon lábasban kevés olajat felforrósítok, beleöntöm a massza felét és kis lángon sütni kezdem.
Amikor az alja átsült, megforgatom -természetesen darabokra szakad.
Ezt párszor megismétlem, míg teljesen átsül mindenhol, majd két lapos fakanállal minél apróbbra szaggatom, és egy kicsit még sütögetem.
Ez a művelet szűk 10 percet vesz igénybe.
Ugyanígy sütöm ki a másik felét is. (Ha mindet egyszerre önteném bele, nagyon nehéz lenne vele bánni.)
A tálaláshoz én fel szoktam melegíteni a baracklekvárt és vízzel olyan állagúvá hígítom, hogy kicsit már folyjon.
Mindenki maga szórja meg vaníliás cukorral és locsolja lekvárral.
Szuper, annyira örülök, hogy bevált. Sajnos nem lehet eleget csinálni belőle! :)
VálaszTörlés