2009. március 23.

GESZTENYE GOLYÓK



GESZTENYE GOLYÓK


25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vajaskeksz
3 ek nugát
3 ek rumos meggylé

hempergetéshez:
kakaó, darált mogyoró, darált mandula, kókuszreszelék

A 4 hozzávalót összegyúrtam és vizes kézzel azonnal golyókká formáztam.
Belehempergettem a fentiekbe és behűtöttem.

Latsia:
- pillanatok alatt készen van, ezekkel az arányokkal nem kell várni arra, hogy formázható legyen, és megmarad a gesztenyeíz is

2 megjegyzés:

  1. Karácsony óta tervezem a nugátgyártást...Te is magad készítetted ehhez, vagy vetted? A gesztenyegolyó számomra így teljesen új és nagyon finom lehet! Az sem baj, hogy gyorsan elkészül:))

    VálaszTörlés
  2. Szia Trinity, én készen vettem 25 dkg-s csomagban, és ehhez olyan kevés kellett, különben nugátgolyó lett volna, hogy kell még valami receptet találnom a maradék felhasználására....:O)

    VálaszTörlés