2009. április 27.

DIÓS KARAMELLÁS KOCKA- BLONDIE


DIÓS VAJKARAMELLÁS KOCKA- BLONDIE

Csokiparánynál találtam ezt a gyors finomságot, ment is a kedvencek közé!;O)

30 dkg liszt
2 nagy tojás
10 dkg cukor
10 dkg barnacukor
25 dkg vaj
18dkg félédes csoki
18 dkg vajkaramella
10 dkg durvára vágott dió
2 dl főzőtejszín
2 tk vaníliakivonat
1 tk őrölt fahéj
1 tk sütőpor
csipetnyi só

Egy 30×20 cm-es tepsit kivajazunk-lisztezünk.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálba szitáljuk.
A vajat a cukrokkal robotggéppel jó habosra keverjük, egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
Beletesszük a tejszínt és a vaníliát.
Fokozatosan hozzáforgatjuk a lisztes keveréket, a csokoládét, a vajkaramellát és a diót.
A kész masszát a tepsibe elsimítjuk és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Felszeleteljük.

Latsia:
- ez egy nagyon finom sütemény, tömör gyönyör
- az is nagyon jó benne, hogy a karamella és a csoki nem olvad meg teljesen, hanem olyan finom krémes lesz
- egyféleképpen lehet elrontani /ahogy a testvérét abrownie-t is/, ha túlsütöd

1 megjegyzés: