HÚSVÉTI SÁRGATÚRÓ
Még sosem lett olyan finom, mint most, de nem is így csináltam eddig!:O)
1 liter tej
10 db tojás
3 ek porcukor
2 marék mazsola
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, beleforgattam a mazsolát.
A tejet egy lábosba öntöttem és a tűzhelyre tettem.
Beleöntöttem a tojáskeveréket és a 2 ek citromlevet, elkezdtem felmelegíteni.
Folyamatosan kevergettem kb. 10 percig, ezidő alatt összetúrósodott a nagyrésze.
Egy szűrőkanálba tett tiszta konyharuhába öntöttem és a csapra kötöttem éjszakára.
A savó lecsepegett, és reggelre csodaszép finom sárgatúrót kaptam.
Hűtőbe tettem, majd tálaláskor felszeleteltem.
Nagyon jól néz ki. Ha húsvétra nem is, de egyszer kipróbálom.
VálaszTörlés