2009. május 28.

TEDDIE ALMATORTÁJA




TEDDIE ALMATORTÁJA 

Ez a recept 1973-ban a New York Times-ban jelent meg, IME.
Az nem derült ki, hogy ki is valójában Teddie, és miért nevezték el róla ezt a sütit...
Mindenesetre életem legfinomabb kevertsütije, abszolút szaftos, puha, tömörgyönyör, egyszerűen csodás!

3 csésze liszt
1,5 csésze olaj
2 csésze cukor
3 tojás
1 tk só
1 tk fahéj
1 tk szódabikarbóna
1 tk vanília kivonat
3 csésze hámozott, vékonyra vágott alma
1 csésze aprított dió
1 csésze mazsola

vaníliafagyi a tálaláshoz

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kivajazunk egy 23 cm-es gyűrűformát.
Az olajat a cukorral mixerrel 5 percig keverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat és krémesre keverjük.

Hozzászitáljuk a lisztet, a sót, a fahéjat és a szódabikarbónát, összekeverjük.
Beletesszük a vaníliát, az almát és a mazsolát és elkeverjük.
Beletesszük a masszát az előkészített formába és 1 óra 15 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk belőle és vaníliafagyival tálaljuk.

Latsia:
- nekem 1 óra alatt sült meg légkeverésen 160 fokon
- nem kínáltam mellé vaníliafagyit, nehogy elronts ezt a csodát!:O))

4 megjegyzés:

  1. Latsia drága!

    Nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés :-))
    gesztenye

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm drága Pazsu, tudod, hogy augusztusban "úgy" is benézek hozzád? Már persze csak ha ajtót nyitsz;O)

    VálaszTörlés