2009. június 2.
CSOKITALPAS EPERTORTA
CSOKITALPAS EPERTORTA
Ezt a sütit most édesítőszerrel készítettem cukor helyett, abszolút nem érezhető ki az íze, úgyhogy bátran fogyaszthatják azok is, akik különben ódzkodnának a mesterséges édesítőszer ízétől.
Pillanatok alatt elkészül és nagyon finom.
csokitalp:
25 db darált keksz
13 dkg olvasztott vaj
10 dkg reszelt étcsoki
krém:
40 dkg eper
25 dkg túró
10 db darált keksz
25 dkg tejföl
15 dkg tejszín
10 dkg cukor
6 lap zselatin
3 ek citromlé
3 ek rum
1 cs. tortazselé
A csokitalp hozzávalóit összekeverjük és egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk.
Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a citromlevet, a rumot és a cukrot.
A zselatint feloldjuk és a fenti masszához keverjük.
A tejszínt felverjük és óvatosan belekeverjük a keksszel együtt a masszába.
Rákenjük a masszát a csokitalpra és néhány órára behűtjük.
A megmosott, félbevágott eprekkel kirakjuk a tortát, majd a tortazselét óvatosan rákanalazzuk, és ismét behűtjük egy 20 percre.
Akkor a maradék tortazselét is rátesszük és tálalásig hűtőben tartjuk.
Latsia:
- rumot nem tettem bele
- zselatinlap helyett zselatinport tettem bele 2 dkg-t
Latsia, megint gyönyörűt alkottál...Milyen édesítőszert használsz?
VálaszTörlésSzia, köszi, én most Canderelt, poralakút tettem bele.
VálaszTörlésja és az eperlekvártból is egy adagot azzal csináltam, és abban sem lehet érezni. szerencsére.:O)
VálaszTörlésEz pont olyan finom, mint amilyen szépséges, köszi :) Vadbarack
VálaszTörlés