2009. június 27.

ESPRESSO GOLYÓK


ESPRESSO GOLYÓK / Latsia

Egy régi kedvenc, egy régi képpel, egy régi Barátnak...ma viszem a jéghideg frappé mellé, itt már 28 fok van...

54 db

1 csésze puha vaj
1/2 csésze porcukor
1/4 csésze kakaópor
1 ek kávélikőr
1 tk vanília aroma
1 3/4 csésze liszt
1,5 csésze pörkölt darált mogyoró
1/4 csésze csokival bevont kávészem darálva

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
Keverd a vajat a mixerrel habosra fél perc alatt.
Add hozzá a cukrot és a kakaót, és keverd simára.
A kávélikőrt és a vaníliát is keverd hozzá, majd a lisztet.
Keverj hozzá 1/2 csészényit a mogyoróból, és 1/4 csészényit a csokis kávészemekből.
Csinálj golyókat és forgasd meg őket a maradék mogyoróban, majd tedd tepsire őket.
Süsd meg őket az előmelegített sütőben 15 perc alatt, ill. amíg megbarnulnak.
Nyomd a tetejükre a csokis kávészemeket, majd hagyd kihűlni őket.

Latsia:
- féladagot sütöttem 1 tepsin 24 db lett
- nem volt csokival bevont kávészem, csak csokiból készült kávészem így azt tettem bele, de csak 10 szemet + 1,5 ek Nescafe-t
- kevesebb darált mogyoró is elég volt

1 megjegyzés: