2009. július 18.
MEGGYES TEJFÖLÖS LEPÉNY
MEGGYES TEJFÖLÖS LEPÉNY / Tasaya nyomán
Megérkeztünk kicsit hűsölni vissza Svédországba Ciprusról.
gondoltam sütök is rögtön valamit, jól döntöttem!:O))
Ezt a receptet Tasaya-tól vettem, ő készítette el szilvásnak, én megfeleztem az adagot /kivéve a vajat/, az élesztőből csak 1,5 dkg-t tettem bele és meggyel sütöttem.
Valami csudafinoom!
Köszönöm Tasaya Te Sütisnőci!:O)
Íme az eredeti:
Szilváslepény / Tasaya
70 dkg liszt (fele-fele sima + rétes)
1 cs élesztő
5 dl tej
15 dkg vaj
1 tojás
só
Kelttésztát készítünk, nagy gáztepsibe nyújtjuk.
Kimagozott, felezett, szilvákkal kirakjuk héjukkal lefelé.
Kristálycukrot elkeverünk fahéjjal, majd minden fél szilvába 1-1 pupi kávéskanálnyit teszünk (nem kell sajnálni).
Erre jön a tejföl, köbö 1-1 kávéskanálnyi, amit szintén szilvánként ráputtyintunk.
Még fél óráig haggyuk kelni, majd nyomi a sütőbe!
A szélei a legfinomabbak, ott karamellizálódik a fahéjas cukor.
Latsia:
- féladagot csináltam, 30 x 24-es tepsiben, de a vajmennyiség egész adag maradt
- élesztőből, csak 1,5 dkg ment bele, meggyel szórtam meg, isteni finom!
Beautiful and delicious!
VálaszTörlés