2009. július 19.

NARANCSOS DIÓS SÜTEMÉNYEK




NARANCSOS DIÓS SÜTEMÉNYEK
 

1 csésze = 250 ml

1/2 csésze liszt
1/4 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1/2 csésze puha vaj
1 csésze világosbarna cukor
1 nagy tojás
1 ek narancshéj
1,5 csésze zabpehely - vékony
1 csésze tejcsoki csepp
1/2 csésze darabolt dió

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A tepsit enyhén kikenjük és félretesszük.
Összekeverjük egy kis tálban a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
Robotgéppel egy nagy tálban a vajat a cukorral kikeverjük, belekeverjük a tojást és a narancshéjat.
Hozzáadjuk a liszt keveréket és alacsony sebességen verjük.
Belekeverjük a zabot, majd a csokit, végül a diót.

A tésztát a tepsire kanalazzuk és 10-12 percig sütjük.
3 hónapig áll el fagyasztva.

Latsia:
- a felső képen az eredeti recept szerinti sütés látható
- az alsó képen és liszt-szódabika-só nélküli változat - mogyoróval

3 megjegyzés:

  1. Hi, good morning to you too dear, here is only 11:10 p.m. Thank you so much for visiting me and comment!
    It was a real pleasure to "see" you!
    and a real pleasure to visit your blog! EVERYTHING LOOKS FANTASTIC!!!
    xo

    VálaszTörlés
  2. Ezt is biztos ki próbálom!!! :)

    1 csésze tejcsoki csepp helyett, ugyan olyan jó az olvasztott csoki is ?

    VálaszTörlés
  3. Szia Kata, jó a darabokra tördelt csoki, de ne olvaszd meg!
    Mivel csak 10-12 percig sül,olyan krémesre olvad majd benne, de ha megolvasztod előre, akkor teljesen "eltűnik" a tésztában.

    Jó sütést, én tegnap megsütöttem megint!:O)

    VálaszTörlés