2009. augusztus 15.

BANÁN KENYÉR



BANÁN KENYÉR

Maradt 4 banánom, amiket már nem épp a legfrissebbek voltak, hozzájuk kerestem receptet.
Régebben többfélét is kipróbáltam, nem nagyon jöttek be...de ez...ez az igazi!

Semmilyen konyhai kütyü nem kell hozzá, csak egy nagy tál és egy fakanál.
Isteni finom, puha, másnap is szaftos nagyon jó kis recept, köszönet érte!
Csak annyit változtattam, hogy még kevesebb cukrot tettem bele, mert az én banánjaim igencsak érettek voltak.:O)
A lényeg, hogy nem szabad túlsütni!

3 v. 4 banán pépesre nyomva
1/3 csésze olvasztott vaj
1 csésze cukor - de 3/4 is elég bele /én viszont csak 1/2-et tettem bele/
1 tojás
1 tk vanília esszencia
1 tk szódakikarbóna
csipet só
1,5 csésze liszt

Nincs szükség mixerre!
Előmelegítettem a sütőt 175 fokra.
Egy fakanállal összekevertem a vajat a pépes banánnal egy nagy tálban.
Összekevertem a cukrot a tojással és a vaníliával.
Beleszórtam a szódabikarbónát és a sót, összekevertem.
Végül a lisztet is belekevertem és egy 9 x 13-as kis formába öntöttem.
1 órát sütöttem, majd a formában, rácson hűlni hagytam.

1 megjegyzés:

  1. hát ezt a receptet én eddig nem vettem észre, de majdnem olyan, mint amit én is elkészítettem éppen tegnap este. Csak súlyosbítottam kakaóval és cseresznyével!!!!!! ebben a formában is érdekel majd :)

    VálaszTörlés