2009. október 29.

SZŰZPECSENYE RÓKAGOMBA MÁRTÁSBAN



SZŰZPECSENYE RÓKAGOMBA MÁRTÁSBAN / Latsia

Gyors, finom, egészséges.....svéd recept!;-)

40 dkg szűzpecsenye
1 ek olívaolaj a sütéshez
só, bors
2 dl créme fraiche
1,5 ek Rókagombaleves esszencia
10 db koktélparadicsom
1 ek kakukkfű aprítva
5 dkg rókagomba

A húst feldaraboltam olyan 1 cm-es kockákra.
Sóztam-borsoztam és a gombával együtt átsütöttem egy serpenyőben az olívaolajon.
Felöntöttem a créme fraiche-sel, a levesesszenciával és a paradicsommal.
Összekevertem és pár perc alatt összefőztem.
Megszórtam a kakukkfűvel és tálaltam.
Köretnek rizs vagy brokkoli illik hozzá.

4 megjegyzés:

  1. Rókagombaleves esszencia még a nyárról?
    Rókagomba a piacról?
    Avagy szorgos gombagyüjtőként a mélyhűtőből? :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Lilapereszke!

    Nem, nem, készen vett az esszencia, a rókagomba nálunk Göteborgban minden közértben van.
    Beteszem a fotóját.

    VálaszTörlés
  3. Latsia,
    nagyon guszta lett!!!

    Off: oppá, valamiről lemaradtam...Mióta vagytok Göteborgban??? Nem Ciprus?? Én még ott tartok....

    VálaszTörlés
  4. Trinity, köszi!:-)

    De Cipruson /is/ vagyunk, meg itt is G-ban.
    Ingázunk 3,5 éve és még hátravan 1,5 év, utána már csak Ciprus!
    Így legalább minden utazásnál /úgy 2 havonta/ megállok pár napra Budapesten is, már ezért is megéri ez a herce-hurca:-)))

    VálaszTörlés