2009. november 4.
CÉKLÁS TÖLTÖTT ZSEMLÉK
CÉKLÁS TÖLTÖTT ZSEMLÉK
Itt a mai meglepetés, igaz én lepődtem meg a legjobban, hogy milyen szép színe lett:-))
Az eredeti recept az alábbi duplája, de gondoltam próba - cseresznye....hát legközelebb én is duplázom, mert nagggyon fini!
Egyébként meg egész feldobta a kedvem ez a szín:-))
tészta:
1 sült cékla 2 ek vízzel pürésítve
1 csésze teljeskiőrlésű liszt
1/4 csésze sima liszt
1 ek olívaolaj
csipet só
3/4 tk instant élesztő
pici langyosvíz
töltelék:
2 csésze csirkemell-spenót-gomba vegyesen
1/4 hagyma
kurkuma, chilli, római kömény, koriander, 1-2 gerezd fokhagyma, só
1 tk olívaolaj
tészta előkészítése:
Langyos vízben elkevertem az élesztőt és pár percig pihentettem.
Összekevertem a többi hozzávalóval, géppel dagasztottam, letakartam és 1 órát kelesztettem meleg helyen.
töltelék előkészítése:
Forró olajra dobtam a hagymát és a fokhagymát, pár perc alatt átsütöttem.
Fűszereztem, hozzákevertem a húst, majd amikor megpirult, a gombát és a spenótot is.
Pár perig sütöttem, amíg a víz nagyrésze távozott, kihűtöttem.
a tészta formázása, töltése, sütése:
Néhány perc alatt átgyúrtam a tésztát, és 3 részre osztottam.
Egyet gömbölyítettem, kinyújtottam, megtöltöttem, jól összezártam és újraformáztam.
Kikent tepsire tettem és ugyanígy készítettem el a másik kettőt is.
Letakartam és 1 órát kelesztettem, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
Latsia:
- nekem egy picit több vizet vett fel a tészta, tán mert grahamliszt volt itthon telj.kiőrlésű helyett
- a töltelék természetesen bármi lehet....
Hát, ez tényleg gyönyörű lett!
VálaszTörlésNo ezt nekem is ki kell próbálnom egyszer, csodaszép.
VálaszTörlésfantasztikusan jól néz ki!!!
VálaszTörlésKöszi Lányok!:-)
VálaszTörlésTényleg jópofa és finom is!
Latsia, az 1 cékla az kisebb vagy nagyobb méretűt jelent?
VálaszTörlésKöszi, Piroska
Piroska, inkább kisebb fej...
VálaszTörlés