2009. november 30.
NUGÁTOS TALLÉROK
NUGÁTOS TALLÉROK
10 dkg liszt
5 dkg keményítő
10 dkg őrölt mogyoró
15 dkg vaj
2 tojássárgája
12 dkg porcukor
4 csepp rumaroma
15 dkg nugát
2 ek tejszín
3 ek mandula likőr - Amaretto
porcukor, kávébab cukorka
Az első 7 hozzávalóból tésztát készítünk és 1 órára behűtjük.
4 mm-esre nyújtjuk a tésztát és 4 cm-es darabokra szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a nugátot felmelegítjük.
A tejszínt felfőzzük kicsit hűlni hagyjuk, majd a likőrrel és az egészet a nugáthoz keverjük.
A tallérok felét megkenjük a töltelékkel és azonnal a másikra fektetjük.
Porcukorral megszórjuk, a közepükre egy cseppet teszünk a töltelékből és a kávészem bonbont rátesszük.
Latsia:
- kicsit vékonyabbra érdemes nyújtani, hogy megtartsa a formáját
- kevesebb nugát is elég bele, és én a tejszínt sem tettem hozzá
- 40 db lett belőle
Csodálom az alkotásaidat!Nagyon ügyes vagy! Puszik! Ed
VálaszTörlés