2009. november 5.

PARMEZÁNOS KEKSZ



PARMEZÁNOS KEKSZ

Ma úgy látszik sajtos napunk volt, az alábbi halacska után ez volt a "desszert":-)
Féladagot sütöttem, így lett 15 keksz. De már csak volt...gyorsan elfogyott!:-))

30 db

10 dkg reszelt parmezán sajt
12 dkg liszt
10 dkg puha vaj
szerecsendió
1 csipet cayenne bors
2 tk só
szárított fűszerek vagy dió a forgatáshoz

Összekevertem a hozzávalókat robotgéppel -kézzel is lehet- ha
nem áll össze egy kis vizet lehet hozzátenni.
2 db 3 cm átmérőjű rudat formáztam belőle az egyiket aprított fenyőmagba a másikat kakukkfűbe forgattam.
Félórára behűtöttem.
180 fokra melegítettem a sütőt és felszeleteltem a rudakat egy éles késsel.
Sütőpapírrral bélelt tepsire fektettem, és 7-8 perc alatt megsütöttem.

6 megjegyzés:

  1. Je, en is hasonlo tehnikat hasznaltam ma a kekszeknel, amiket sutottem, dioba hempergettem!
    Nagyon jol nez ki a fenyomaggal is!

    VálaszTörlés
  2. Latsia, nagyon jól hangzik, és nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  3. Judith, megyek megnézem!:-)

    VálaszTörlés
  4. A megunhatatlan parmezán-nagyon csábító kekszek!!!

    VálaszTörlés
  5. Bezony nekem is ez a bajom, hogy egész délelőtt főzök és percek alatt eltűnik :-)))))
    nagyon guszta!

    VálaszTörlés