PARMEZÁNOS KEKSZ
Ma úgy látszik sajtos napunk volt, az alábbi halacska után ez volt a "desszert":-)
Féladagot sütöttem, így lett 15 keksz. De már csak volt...gyorsan elfogyott!:-))
30 db
10 dkg reszelt parmezán sajt
12 dkg liszt
10 dkg puha vaj
szerecsendió
1 csipet cayenne bors
2 tk só
szárított fűszerek vagy dió a forgatáshoz
Összekevertem a hozzávalókat robotgéppel -kézzel is lehet- ha
nem áll össze egy kis vizet lehet hozzátenni.
2 db 3 cm átmérőjű rudat formáztam belőle az egyiket aprított fenyőmagba a másikat kakukkfűbe forgattam.
Félórára behűtöttem.
180 fokra melegítettem a sütőt és felszeleteltem a rudakat egy éles késsel.
Sütőpapírrral bélelt tepsire fektettem, és 7-8 perc alatt megsütöttem.
Je, en is hasonlo tehnikat hasznaltam ma a kekszeknel, amiket sutottem, dioba hempergettem!
VálaszTörlésNagyon jol nez ki a fenyomaggal is!
Latsia, nagyon jól hangzik, és nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésJudith, megyek megnézem!:-)
VálaszTörlésOrsi, köszi!!!
VálaszTörlésA megunhatatlan parmezán-nagyon csábító kekszek!!!
VálaszTörlésBezony nekem is ez a bajom, hogy egész délelőtt főzök és percek alatt eltűnik :-)))))
VálaszTörlésnagyon guszta!