2009. november 9.
SÜTŐBEN SÜLT GYORS-PALACSINTA
SÜTŐBEN SÜLT GYORS-PALACSINTA
Ronda? De finoooom!!!!
Régóta szemezek ezzel a recepttel, és hasonló társaival...a finnek sütik így a palacsintát, és meg is értem már, miért!?:-)
Ha még ettetek tuti finom 10 perc alatt elkészíthető vasárnapi reggelit....vagyis nem feltétlenül vasárnapi és nem is reggeli, de mi ma ettük, és nem utoljára!
Kötelező kipróbálni. Vagy legalábbis nagyon ajálatos!:-)))
3 ek kristálycukor
1/2 tk fahéj
1 ek vaj
4 tojás
1 csésze tej
1 csésze liszt
A sütőt előmelegítettem 220 fokra.
Összekevertem egy kis tálkában a cukrot a fahéjjal és félretettem.
Egy 22 x 30-as tepsibe tettem a vajat és a forró sütőbe toltam, hogy megolvadjon.
Robotgéppel összekevertem a tojást a tejjel és a liszttel, majd a forró vajas tepsibe öntöttem.
Megszórtam a félretett fahéjas cukorral és addig sütöttem, amíg aranybarna színű és felpuffadt lett.
Latsia:
- a sütési idő nekem 10-15 perc volt, az eredeti recept szerint azonban 25 perc....úgyhogy lehet próbálkozni!:-)
- a tepsi sztem kicsinek bizonyult, bár az ízén ez nem változtatott, de kicsit nagyobba teszem legközelebb
Nem is ronda! KI fogom próbálni!
VálaszTörlésKöszönjük!
A magyar tejespite is hasonlóan készül és nagyon finom, csak már ezt is, mint sok mást, elfelejtettük. A gasztro blogokon már felbukkant.
VálaszTörlésAndi köszi, sikered lesz vele, garantálom!
VálaszTörlésDaisy, lehet, hogy a magyar tejespite is így készül /én is csináltam pár éve/, de messze nem ennyire finoom!
Most lett kész, kicsit fura lett a formája, és én is kicsi tepsibe tettem, legközelebb majd nagyobba, az enyém szép pirosas-barna lett, viszont nagyon felpuffadt!
VálaszTörlésAz illata isteni, most jön a kóstolás!:)) Köszi a receptet!