NÜRNBERGI MÉZESKALÁCS
Nemzetközi útvonalat futottak be ezek a kis finomságok...:-)
Régi kedvencem ugyan, ami kicsit feledésbe merült...
Most sok év után Thrinitynél láttam meg az Őt Ancsika német receptje által megihletett sütikéit, és én itt Cipruson sütöttem meg a sajátomat, amit Ők ihlettek meg....:-)))
Még jó, hogy a recepteknek nem kell útlevél!:-)
Egyébként először kisiskolás koromban ettem Németországban, amikor a Keresztapámékhoz utaztunk.
Nagyon ízlett és a mai napig szeretem.
A liszttel készült változatát már sokszor sütöttem, majd áthozom a receptjét a régi konyhámból, ezt a lisztnélkülit most először...de az már biztos, hogy nem utoljára!
Igazi rágcsálnivaló az Ünnepekre, és 3 perc alatt összeállítható a tészta, amit a legjobb, ha 1-2 napig hűtőben tárolunk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Aztán már süthetjük is!:-)
24 db lesz belőle
10 dkg darált mogyoró
10 dkg darált mandula
12,5 dkg barnacukor
1 tk mézeskalácsfűszer
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg kandírozott citromhéj
2 tojás
24 db kis ostyalap
Összekevertem egy nagyobb tálban az első 3 hozzávalót, majd megszórtam a második 3-mal.
Átforgattam, majd a tojásokkal is jól elkevertem, letakartam és 2 napra behűtöttem.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem és egy sütőpapírral bélelt tepsire tettem az ostyalapokat.
A tésztából golyókat formáztam és a lapokra fektettem és a tenyeremmel kicsit megnyomtam.
12 perc alatt megsütöttem, majd csokival bevontam.
Én pedig a mézeskalács golyókra vagyok rákattanva:))) Gyönyörűek lettek azok is-karácsonyra elkészül nálam is!! Köszi a receptet!!!
VálaszTörlésDe jó, hogy nálad is van nürnbergi mézes! :) örülök tényleg, hogy a recepteknek nem kell útlevél! :)))
VálaszTörlésGyere hozzám egy picit!:)http://szepsegtar.blogspot.com/2009/12/az-en-karacsonyom.html
VálaszTörlés