2010. január 19.

ÁFONYÁS-MÁKOS HASÁB



ÁFONYÁS-MÁKOS HASÁB / Latsia

Van nekem egy receptem, amit gyakran készítek, egyrészt és legfőképp mert igen finom, aztán meg azért is, mert igen könnyű elkészíteni tehát egyúttal gyorsan készen is van.
Végül meg azért is szeretem, mert annyiféleképpen variálható.
A meggy helyett bármilyen friss vagy befőtt gyümölcs mehet bele, és a a mák helyett akár dió vagy mogyoró esetleg mandula, pisztácia, ki mit szeret!
Szóval ez egy jó kis recept, ami muffinként is megállja a helyét.

Eredetileg Meggyes - mákos alagút -ként fut az oldalon.
Most viszont így készült:

10 dkg vaj
5 dkg olaj
15 dkg cukor
3 tojás
15 dkg liszt
5 dkg mák
2 tk sütőpor
2 marék szárított áfonya

A cukrot a vajjal és az olajjal habosra keverjük, a tojásokat egyesével hozzáforgatjuk.
A sütőporral elkevert lisztet és a mákot is hozzákeverjük, majd egy hosszúkás formába töltjük.
Megszórjuk az áfonyával, majd 35-40 perc alatt 180 fokos sütőben készresütjük.

1 megjegyzés: